Welcome Guest ( Zaloguj | Rejestracja )

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Lustrzanka cyfrowa czy cyfrówka?
PostWysłany: Wto Paź 27, 2009 7:54 pm 

Dołączenie: Wto Paź 27, 2009 7:41 pm

Wiadomo, że lustrzanka ma o wiele większe możliwości, ale aby jej kupno miało sens, potrzebny jest dobry obiektyw, pojęcie o fotografii i oczywiście o obsłudze sprzętu...;) Lub po prostu dużo cierpliwości by nauczyć się ją obsługiwać. W każdym razie można zdecydować się na coś pomiędzy jak hybryda, ja doradzałabym jakiś model firmy Olympus, bo są dosyć dobre i w przystępnej cenie;)

PostWysłany: Pią Paź 30, 2009 11:12 am 

Dołączenie: Pon Wrz 21, 2009 3:30 pm

Mam dokładnie ten sam problem... póki co jestem BARDZO początkująca jeśli chodzi o fotografię a muszę kupić jakiś sprzęt... I się zastanawiam- jakiej formy najlepiej? i czy wystarczy cyfrówka na początek?
Znajomy mi doradził Kodaka.... No i znalazłam model EasyShare Z8612 IS za 480 zł - przecena z 600 na Hiperokazji.... no i aż żal nie kupić, zwłaszcza, że podoć dobry sprzęt na początek....
co sądzicie? ma ktoś taki?

PostWysłany: Wto Lis 17, 2009 12:07 am 

Dołączenie: Pon Lis 16, 2009 11:31 pm

6 lat trzaskałem zdjęcia aparatem kompaktowym i muszę przyznać, że przesiadka na lustrzankę cyfrową to było cudowne uczucie. W końcu poczułem, że mam kontrolę nad tym w jaki sposób obraz jest fotografowany, poza tym uwielbiam czuć ciężar tego sprzętu w rękach, możliwość ręcznego majstrowania przy obiektywie oraz dźwięk przy naciskaniu spustu. To cała magia ;)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość